NEWTON Media prichádza s unikátnou mobilnou aplikáciou na monitoring médií

17. 10. 2018

NEWTON Media uvádza na česko-slovenský trh historicky prvú aplikáciu, ktorá má zjednodušiť a zefektívniť prácu s monitoringom médií. Mobilná aplikácia NewtonOne (N1) umožňuje nielen čítať monitoring priamo v mobile, ale ponúka i skeny alebo audiovizuálne záznamy, grafy znázorňujúce výsledky monitorovania alebo jednoduché vymieňanie si informácii s ostatnými členmi tímu.

Nová mobilná aplikácia N1 je alternatívou webovej aplikácie NewtonOne, ktorá v sebe združuje rôzne nástroje pre prácu s mediálnymi dátami a disponuje objemným mediálnym archívom. Každý, kto má v desktopovej verzií NewtonOne nastavené zasielanie tzv. newsmailov – emailov s prehľadmi, môže teraz pracovať s denným monitoringom, vďaka aplikácii priamo v mobile.

„Aplikácia NewtonOne prichádza na trh v tom najvhodnejšom čase. Častokrát sme natoľko pracovne vyťažení, že je takmer nemožné okrem pracovných záležitostí riešiť aj tie zverejnené v médiách. Užitočnejší sa preto javí, na získanie denného prehľadu, priestor pri raňajkách alebo káve priamo z mobilu,“ hovorí k novinke Valeria Polovková, CEO NEWTON Media pre Slovensko.

náhled 4.png

Aplikácia N1 je pripravená na stiahnutie pre Android a iOS. Umožňuje čítať a archivovať prehľady mediálneho monitoringu (newsmaily) a na každý nový newsmail upozorňuje notifikáciou. Okrem denného reportu o medializácii zobrazuje graf s podielom správ podľa media typov i multimediálne prílohy správy – skeny článkov a záznamy rozhlasového alebo televízneho vysielania. Jednotlivé mediálne výstupy je možné si ľahko vymieňať s ďalšími členmi tímu, tzv. swipovaním (prechádzaním sprava doľava alebo opačne) si môžete článok odložiť na neskôr alebo ho označiť ako ne/prečítaný. Všetko, čo v aplikácii urobíte, sa automaticky synchronizuje s webovou aplikáciou NewtonOne a so správami zobrazenými v online režime sa dá následne pracovať i offline.

„Dnes je služba určená najmä pre odberateľov newsmailov. Náš tím však pracuje na ďalších funkciách, ktoré posunú prácu s aplikáciou na vyššiu úroveň. Za veľkú pridanú hodnotu pre klientov už teraz považujeme ľahšiu prácu s dennými prehľadmi a vyriešenie problému s responzivitou, s ktorou sa u klientov stretávame,“ dodáva.

Pokiaľ si z webovej aplikácie nechávate posielať prehľady monitoringu, tzv. newsmaily, mobilná aplikácia N1 vám umožní:

• vždy správne zobrazovanie newsmailov,
  • získať rýchly prehľad o podieloch správ podľa media typov v grafickej vizualizácii,
  • prezerať správy v nastavenom zoskupení a radení správ,
  • zobraziť počet duplicitných článkov,
  • filtrovať správy podľa tematických uzlov,
  • okamžitý prístup k metadátam a multimediálnym prílohám,
  • ukladanie dôležitých správ do vlastnej knižnice,
  • jednoduché a rýchle šírenie kľúčových správ,
  • prepisovanie údajov o čítanosti správ do webovej aplikácie,
  • pracovať s mediálnymi výstupmi v offline režime.

Quanda.png